KALKULÁTOROK

.Családi kedvezmény,Nettóbér 2016-2017

Ez az egyetlen kalkulátor, amelyik segít meghatározni a kedvezményezett eltartottak számát és az eltartottak számát a párkapcsolat alapján, továbbá az optimális nyilatkozatot a családi adókedvezmény adóelőlegnél történő figyelembe vételéhez.


Nyugdíj kalkulátor

Ez a kalkulátor kiszámítja a korábbi évek jövedelemadataiból és a szolgálati időből a nyugdíj várható összegét a 2017. évtől esedékes valorizációs szorzókkal. A kalkulátor akkor is számol, ha nem tudjuk mindegyik év adatát megadni.


Tgyás, Gyed, Gyes számítása

A 2017. évre frissített kalkulátor a szülés várható időpontja alapján és az előző évi jövedelem alapján megbecsüli a várható Tgyás, Gyed, Gyes nettó összegét, figyelembe véve .


Új lakás 5% Áfa miatti bruttóár 2016

A már megkezdett, de 2016-ban átadásra kerülő új építésű lakások esetében valamennyi építési szerződést módosítani kell az áfa kulcs változása miatt. A kalkulátor segít kiszámítani a 2016-tól érvényes új bruttó árat.


Vaterás ingó önellenőrzés 2008-2013

A NAV május 1-ig adott lehetőséget az aukciós portálokon történő ingó értékesítések esetében az önellenőrzésre. De mennyit kellene fizetni? A NAV Áfa alanyként akarja elvégeztetni az önellenőrzést. Ez több, mint tízszeres összeg befizetését jelentené, mint amit Alanyi mentesként kellene. Semmi akadálya sincs annak, hogy valaki visszamenőlegesen válassza az alanyi adómentességet és így elkerülje a brutális befizetési kötelezettséget. Erről részletesen írni fogok. Addig tessék próbálgatni a kalkulátort.


Kata, Kiva, Eva,Tao összehasonlító

A kalkulátor összehasonlítja a különféle kisadózási lehetőségeket.